NISTI STÊRK

 

portratt

Nisti har sedan 2004 drivit ett eget produktionsbolag, Stêrk Production, som producerar nyskapande och underhållande scenkonst, film och TV. Verksamheten innefattar också bok- och manusproduktion som ofta speglar hur vårt mångkulturella Sverige ser ut idag.

festival BILD

Nisti är även festivalchef för Internationella Komedifilmfestivalen och president för WIFT (Women and film in television) och sitter i styrelsen för Transit.  Hon har även tidigare suttit med Teaterförbundets styrelse. Hon var tillsammans med Kim Andersson en av talespersonerna till Kulturpartiet under Almedalsveckan 2005.

Just nu producerar hon genom Stêrk Production den brittiska hyllade ståuppkomikern Shazia Mirzas show i Sverige och det unga stjärnskottet Maria Nohras bejublade show ”Min mammas dotter”.

Mer om Nisti

Nisti föddes 1977 i Diyarbakir i Turkiet, och kom till Sverige 1983.

Hon har rest landet runt med sina egna shower. För den stora publiken är hon känd för sina populära föreställningar Zeynos värld och För Sverige i Tiden. Hon är flitigt anlitad för folkkära tv-program som Allsång på Skansen, Doobidoo, På Spåret, Intresseklubben och uppskattad sommarpratare i Sommar i P1 2007.

De senaste åren har hon fokuserat på att arbeta med TV och film. Hon anlitas även ofta som konferencier, föreläsare och programledare. Nisti har också varit programledare (160 avsnitt) för talkshowen ”Gulfiros” i Turkiets public service-kanal TRT6.

Här kan du se ett urval av olika programledarjobb. På grund av rättigheter är inte allt Nisti gjort med.

 

 

Namnlöst

Priser och utmärkelser

  • 2014 Stockholms stads kulturstipendium
  • 2006 Stallbrödernas Bosse Parnevik-stipendium
  • 2006 Radiopriset (Du gamla du fria)
  • 2006 Kommunala landstingets stipendium
  • 2004 Fadime-priset (Elektras systrar)
  • 2003 Årets ståuppare (Rookie Norrköping)

 

bild tänka

Urval av intervjuer med Nisti

Stark GnistaSVD

”I en motgång uppstår alltid något annat”, DN

Hennes bok skulle blivit en tv-serie, Metro

Veckans etnoexpert, Nummer